Polite pol and non polite pool data out of sync possibly?

Seems like possibly the data is out of sync between polite and non-polite pools? I don’t know if that’s possible with your backend setup, but a user report from using habanero suggest it is possible

See Library returns wrong values · Issue #159 · sckott/habanero · GitHub for the discussion - just reproducing the salient part here:

without polite pool

 curl https://0-api-crossref-org.library.alliant.edu/journals/2448-1904 | jq .message.subjects

[
  {
    "ASJC": 2505,
    "name": "Materials Chemistry"
  },
  {
    "ASJC": 2002,
    "name": "Economics and Econometrics"
  },
  {
    "ASJC": 2214,
    "name": "Media Technology"
  },
  {
    "ASJC": 1107,
    "name": "Forestry"
  }
]

with polite pool

curl -H 'User-Agent: (mailto:myemail@gmail.com)' https://0-api-crossref-org.library.alliant.edu/journals/2448-1904 | jq .message.subjects

[
  {
    "ASJC": 2700,
    "name": "General Medicine"
  }
]

Hi @sckott . Thanks for flagging this to us.

We’re aware of the two pools getting out of sync. Our technical team has been working on a fix for several weeks. We have a few Jira tickets in about it, so you can see the different flavors of problems: [CR-1531] - Jira , [CR-715] - Jira , and [CR-1558] - Jira.

You can follow any of those individual tickets, if you are interested. We’ll also be updating our status page with the latest: Crossref Status - Small portion of metadata records not being indexed by REST API

Thanks again,
Isaac

Thanks @ifarley for the info. i’ll keep an eye out

1 Like